A SZÉPSÉG A RÉSZLETKBEN LAKOZIK - MOSON VÁRMEGYE FOTÓS SZEMMEL

2014-02-05

A SZÉPSÉG A RÉSZLETKBEN LAKOZIK - MOSON VÁRMEGYE FOTÓS SZEMMEL
A Hansági Múzeum és a Széchenyi Polgári Kör fotópályázata a Műemléki Világnap alkalmából

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum és a Széchenyi Polgári Kör fotópályázatot hirdet „A szépség a részletekben lakozik- Moson vármegye fotós szemmel” címmel, melyre ifjúsági (18 éves korig) és felnőtt kategóriában lehet összesen 6 darab, színes és/vagy fekete-fehér képpel nevezni.

A képek témája: a történelmi Moson vármegye (Ásványráró, Bezenye, Darnózseli, Dunakiliti, Dunaremete, Dunasziget, Feketeerdő, Halászi, Hédervár, Hegyeshalom, Jánossomorja, Károlyháza, Kimle, Kisbodak, Lébény, Levél, Lipót, Máriakálnok, Mecsér, Mosonmagyaróvár, Mosonszolnok, Mosonudvar, Püski, Rajka, Újrónafő, Várbalog), a mai Mosonmagyaróvár és környéke épített örökségének apró szépségei a részletekben rejlő teljesség bemutatása.

A pályázók idealizálás nélkül örökítsék meg a részletekben rejlő szépségeket! A képek digitális feldolgozása megengedett, de a képen lévő elemek megváltoztatása nem lehetséges

A pályaműveket digitális formában kell eljuttatni a fotosarok@enternet.hu címre az alábbi technikai feltételeknek megfelelően:
A kép hosszabbik oldala 2500 pixel, a felbontás 200 dpi, a fájl mérete nem haladhatja meg a 3MB méretet.
A fájlokat az alábbiak szerint kell elnevezni:
Alkotó vezeték neve, a kép címe, a nevezési lap sorszáma. Ékezetes betűket nem lehet használni. Pl. Szabó Béla, Halászi kilincs 1 kép. A kép fájlneve: Szabo_Halaszi_kilincs_01

A szűri által kiállításra kiválasztott képekből 20X30-as nagyítások készülnek Fotósarok üzletében (9200 Mosonmagyaróvár, Árpád utca 17.)
A képek nyomtatása a pályázók számára ingyenes.
A képek mellé nevezési lap csatolása kötelező!!!!

A nevezési lap letölthető a www.hansagimuzeum.hu és a www.duoinfomovar.hu oldalakról.

A beérkezett képeket szakmai zsűri értékeli.
A zsűri tagjai: Szabó Béla EFIAP fotóművész, Magyar Fotóművészek Szövetsége; Moldoványi Géza a Széchenyi Polgári Kör elnöke; és Milkovits Tibor a duoinfomovar.hu sajtófotósa.
A zsűri döntése végleges és nem másítható meg. A pályázat kiírója nem vállal felelősséget a számítástechnikai hibákból adódó képelvesztésekért.

A szervezőknek szerzői jogdíj megfizetése nélkül lehetősége van a kiállítás népszerűsítése érdekében a képeket felhasználni. A beküldött alkotások más célra nem használhatók fel.

Díjazás: Minden pályázó ajándékba kap egy Mosonmagyaróvár Anno 2014-es naptárat. A felnőtt kategória helyezettjei 50.000, 25.000 és 15.000 Ft pénzjutalmat, az ifjúsági kategória helyezettjei 20.000, 10.000 és 5.000 Ft pénzjutalmat, a további díjazottak ajándékcsomagot kapnak az oklevél mellé.

A képek beérkezési határideje: 2014. április 4.

A válogatott képekből a Hansági Múzeum kiállítást rendez a Cselley-ház galériájában. A kiállítás megnyitójára és az ünnepélyes díjátadásra 2014. április 18-án, 16.00 órakor a Műemléki Világnapon kerül sor. A pályázat kiírója a kiállítással kapcsolatos minden eredményt ekkor hoz nyilvánosságra.