Test

Test

     Mi lehet klasszikusabb egy aktnál?  

Alkotásai hivatalos és nem hivatalos munkák, hiszen a megélhetést biztosító, többnyire klasszikus mintákat követő megrendelések mellett Szabó Béla szakmája, a fotográfia szerelmeseként, vérbeli „amateur”-ként folyamatosan keresi a kihívásokat, az újszerű megoldásokat és lehetőségeket. Alkotásait nézve nyilvánvaló, hogy Szabó Béla a klasszikus formák és kompozíciós megoldások híve, ezért mindig aktuális. És mi lehet klasszikusabb egy aktnál vagy a táncnál? Aktjai „csak” vannak, megjelenítenek, nem ereszkednek szóba a nézővel, nem a bennünk rejtőzködő voayeur-re apellálnak, hanem a szemlélődő nézőre, aki számára a „szép az, ami érdek nélkül tetszik”.
Munkái a természetes és mesterséges különleges ötvözetei. Szókimondó, világos üzenetet hordozó alkotások. A művész helyzeteket teremt, amelyekben a gyanútlan néző belecsöppen, és mire észbe kap, már a világos megfogalmazásból következő megértés révén részese is a jelenetnek, az időtlenbe transzponált pillanatnak, az egyszeri és megismételhetetlen jelennek.
Örök igazság, hogy kétszer nem léphetünk bele ugyanabba a folyóba, de a lencsevégre kapott megfelelő pillanat olyan illúziót kelt, olyan tartalmakat hordoz, amiért érdemes dolgozni és amire nekünk, nézőknek megéri vissza-visszanézni.
Részlet. _Pápai Emese művészettörténész kiállítási megnyitója
2007. augusztus 29-én hangzott el a Bezerédj-kastélyban._
Rendszeresen szervezek Akt workshopokat.